BESØK MOY PÅ
  • YouTube LogoYouTube
  • Twitter LogoTwitter
  • Facebook LogoFacebook
  • Blog LogoBlog
English website

Oppfinnelsen

Siden Thomas Moy fikk beskjed om at dysleksi var den store begrensningen i livet har han lett etter en måte å komme over dette på. Da muligheten om PhotoReading dukket opp på mailen hans reiste han til USA for å lære dette. Utviklingen derfra beskriver han selv som helt fantastisk. Gå fra å slite med selvtillitt og ha en stor begrensning innen læring, til å hjelpe andre med å lære raskere og bedre har vært en stor opplevelse å være med på. Paul Shceele (utvikleren av PhotoReading) var en stor inspirasjon for Thomas Moy og viste ham mange flotte sannheter som ga ham muligheten til å lese raskere og faktisk lære mye av det. Da han satte seg ned for å finne ut hvordan dette kunne deles med andre kom han opp med denne oppfinnelsen.

I 2008 bestemte Thomas Moy seg for å være med på "Skaperen 2009" på TV2. Han kom seg til semifinalen ettersom andreplassen der ikke var nok til å ta ham til finalen, men i ettertid har det skjedd større ting. Flere har oppfinnelsen hjemme og rapportene om mer ro i kroppen, bedre læring, mindre tid på lekser med bedre resultater, bedre konsentrasjon og mer er resultater som motiverte til å gjøre noe mer med oppfinnelsen. Oppfinnelsen har etterhvert fått betegnelsen "lesehjelmen" noe som ikke representerer riktig bildet i dag. Et optimalt format er nå funnet og prosjektet er i siste fase.

Følg med på det som skjer med denne oppfinnelsen her og på FaceBook og meld deg på nyhetsbrevet i bunnen av denne siden.

 

Innovasjonnorge har blitt en stor bidrags yter som har hjulpet til å dele risikoen så prosjektet kunne settes igang. Det er enormt hyggelig å få denne tillitsærklæringen ettersom innovasjon norge har bidratt med en større pott enn ventet. De tok avgjørelsen på dette på bakgrunn av oppfinners argumenter, for viktigheten av denne oppfinneslen og ikke bare det nasjonale men også det internasjonale potensialet denne oppfinnelsen har. Sender en takk til dem for dette!

www.innovasjonnorge.no

 

Sparebanken Vest har også vært en generøs bidragsyter til prosjektet. Ikke bare var SPV de første som ga meg tillitt med å gi støtte før noen trodde på at dette var mulig, men i tillegg var de gavmilde nok til å tildele maksimalt stipend. En takk til Sparbanken Vest som har sett potensiale i at denne oppfinnelsen.

www.spv.no

Teft hadde tro på både oppfinner og oppfinnelsen fra starten. Det var gjennom TEFT sparebanken Vest fikk et godt innblikk i hva oppfinnelsen handler om. TEFT eies av Stavanger Inkubator, Sparebanken Vest, Hans Abrahamsen, Ingvald Løyning, Ådne Kverneland og Dag Andreas Olsen. En takk sendes til deres interesse og støtte.

www.teft.biz

Ferd er et familieeid norsk industri- og finanskonsern. Som en av sine finansielle investeringer har de startet ferd sosiale entreprenører hvor de støtter prosjekter som støtter Ferds visjon om å skape varige verdier og sette tydelige spor. De ønsker å støtte folk eller firmaer som bidrar til at barn og unge får utviklet seg og sitt potensial. Arbeidet med oppfinnelsen ble nominert til årets sosiale entreprenør hvor det ble en andre plass og en økonomisk støtte som er viktig for fremdriften. Samtidig er Ferd en støttespiller som ønsker å følge med for å se om de skal bidra på noen måte senere i prosessen. En takk til Johan H. Andresen og hans selskap, og en honnør til det arbeidet de gjør for å støtte entreprenører!

www.ferd.no

Rogalands Avis

Rogalands Avis deler ut firsprangprisen de fire siste måndene i året. Første prisen i 2011 gikk til arbeidet med denne oppfinnelsen. Rogalands avis sier dette om prisen: "Intensjonen bak prisen er å få fram i lyset enkeltpersoner i privat eller offentlig virksomhet som har bidratt til nytenking." En takk til styret, som bestod av ledere i Stavanger, som utrykket seg imponert over resultatene.

www.rogalandsavis.no


I mange anledninger kan vi dukke opp i Hummel klær. Hummel stiller seg positive til det arbeidet som gjøres og ønsker å bidra på sin måte.

www.hummel.no

Grøttem Fotografservice

Grøttem Fotografservice sørger for bilder som blir brukt på nettsider og annen profilering. Harald Grøttem er rådgiver på markedsførings siden og leverandør av markeds materiell.

www.fotografservice.no